Klicka på bilden för att komma till Bebes film för egenvård lymfbehandling:

Ladda ner egenvårdsbladet för lymfbehandling 

Klicka på bilden nedan för att komma till min film för lymfbehandling i ansiktet:

Nu kandu också boka ir-bastu hos mig

IR-bastu är en bastu som består av ett infrarött ljus som tränger in i kroppens vävnader och värmer likt solens strålar (men utan den skadliga UV-strålningen). Värmen tränger in djupare än i en vanlig vedeldad bastu, ca 4,5 cm, vilket gör att man svettas upp till 2-3 ggr mer än i traditionell bastu men med lägre temperatur. Det är lättare att andas i en IR-Bastu och man blir inte röd eller känner sig överhettad i kroppen.
 En infraröd bastu är mycket hälsobringande: 
 
 • Hjälper till att ta gifter/toxiner och onödiga mineraler i kroppen
 • Hjälper lymfsystemet att må bra
 • Minskar smärta och stelhet i leder och muskler
 • Hälsosam för hjärtat (stabiliserar blodtrycket)
 • Reducerar stress och utmattning
 • Förbättrar immunförsvaret
 • Håller endast 40-65 grader
 • Hjälper till att förbränna kalorier
 • Mjukar upp fettet i kroppen så det blir lättare att ta bort celluliter
 • Lindrar smärta
 • Minskar stress
Medicinska åkommor som sägs att lindras av IR-bastu: Ryggsmärtor, muskelsmärtor och ledvärk. Depression, ångest och sömnsvårigheter. Migrän, nackstelhet och huvudvärk.  Fibromyalgi och kronisk värk. 
Om du är osäker på om du får/bör basta pga olika medicinska åkommor så tveka inte att höra av dig till mig, eller rådfråga din läkare. 

Svensk klassisk massage

Njut av den världsberömda svenska Klassiska massagen – en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare,
mjukare och mer rörlig.
Jag anpassar mina massagebehandlingar helt efter dina behov. I ett inledande samtal kommer vi tillsammans överens om ditt behov och önskemål. Det kan vara att du har ett specifikt
problem eller att du vill ha avkoppling och komma ned i varv.
Massage har en avslappnande effekt på kroppen, stärker immunförsvaret och motverkar stress. 

Triggerpunkter

Triggerpunkter är spända ömma punkter belägna djupt i muskler, senor, ligament, ledkapslar eller skelett. De finns överallt på kroppen men förekommer framförallt i kraftigt belastade områden som tex. nacke, axlar, skuldror, bäcken mm.

Behandlingen sker med stretching och pressur (tryck). Vid pressur bryts en ond cirkel. Trycket töjer muskeln och när man släpper trycket ökar blodtillförseln. Syftet med behandlingen är att skapa balans i vävnader och därigenom öka ledrörligheten, minska smärta och få kroppen att återgå till sitt normala tillstånd. Denna behandling sker i samband med den klassiska massagen.

Lymfmassage

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation. Det tillhör kroppens immunförsvar och fungerar både som avlopp och reningsverk. Det är ett eget system som går parallellt med venerna. Vid nyckelbensgropen sammankopplas den med blodcirkulationen där den tömmer lymfvätska och slaggprodukter för vidare transport till njurar för att sedan utsöndras via urinen.

Ett bra lymfflöde renar bindväven/fascian vilket ger starka smidiga muskler och en frisk kropp. Näringen från det vi äter och dricker omvandlas till blod och transporteras ut via artärerna för att därefter användas av cellen. Det som cellen använt blir till slaggprodukter och avlägsnas genom lymfsystemet som också tar bort 20 % av den vätska (vatten) som hjärtat pumpat ut. På så sätt avlastar ett fungerande lymfsystem hjärtat. Resten av blodet, 80 %, transporteras tillbaka till hjärtat via venerna. Lymfans flöde går i riktning mot lymfstationerna och med slutstation nyckelbensgrop (Station 1) där den töms i blodbanan. Kroppen bildar 2-4 liter lymfvätska/dygn och samma mängd vätska behöver föras bort för att undvika svullnad och viktökning.
Läs mer om lymfödem/lipödem och hela lymfsystemet i artiklarna i bloggen

Idrotts-/arbetsskadebehandling

Det är många som skadar sig inom idrotten och även i arbetslivet drabbas man av skador och förslitningar. Instabilitet, hämmat rörelsemönster eller tidigare skada kan bidra till skador inom idrotten. Monotona arbetsställningar, tunga lyft eller felaktiga rörelser är några av orsakerna till att man drabbas på arbetsplatsen.
Tillsammans tittar vi på ditt rörelsemönster och skapar en bild av vad som kan varaorsaken till problemnet. Jag behandlar besvären och ger tips och råd om hur du själv kan hantera och rehabilitera din skada på bästa sätt genom att fortsätta egen behandling hemma, återkommande besök och olika övningar för att stärka upp det svaga/skadade området och öka rörelseomfång och släppa på spänningar och hämningar i musklerna. Allt personligt anpassat så att du ska kunna återhämta dig så snart som möjligt.

Mofasciell behandling/ Revolving

Myofasciell behandling går ut på att med mycket medvetna och inkännande händer jobba sig igenom de olika lagren av fascia och struktur som finna i kroppen. En djupgående myofasciell teknik där fokus ligger på kroppens myofasciella system, ett nätverk uppbyggt av bindväv, som utan början och slut omsluter i princip allt i kroppen - från muskler och skelett, till organ och celler. 
Den har en töjande och uppmjukande effekt som hjälper till att förbättra "glidet" mellan de olika vävnaderna och då också förbättra rörligheten. 

 Myofasciell massage ges med ett bestämt och inkännande sakta drag där kundens kropp bestämmer tempot genom att släppa fram händerna genom vävnaden. 

Taktilk behandling

Vid taktil massage så sker beröringen i ett jämnt och lugnt tryck och följer ett medvetet rörelsemönster. Strykningarna ska inge trygghet och säkerhet. Genom att röra huden på detta medvetna sätt aktiveras oxytocinsystemet i kroppen.
Oxytocin är ett hormon som fungerar lugnande och roingivande och gör att vi känner oss lyckliga. Man skulle kunna säga att oxytocin är adrenalinets motsats. När adrenalinet stressar och sätter fart på oss så lugnar oxytocinet ner oss och ger oss ro. Många som får taktil massage somnar under
behandlingen då den är så avslappnande. 
Taktil massage som behandling ges ofta som ett komplement inom
rehabilitering, omvårdnad eller friskvård. 

Massagens goda effekter

Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt. Massage kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. De positiva fysiska och mentala effekterna är många:

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Ger en djupare och lugnare andning
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar vår koncentrationsförmåga
 • Ökar kroppens allmänna välbefinnande